خبز البطاطا الحلوة
بيضة فى درجة حرارة الغرفة
من 6 / 7 اكواب دقيق
1 كوب بطاطا حلوة مهروسة دافئة
2 كوب لبن رايب فى درجة حرارة الغرفة
1/4 كوب زيت نباتى
3 ملاعق زبدة سايحة و بعدين تركيها فى درجة حرارة الغرفة تبرد
1/4 كوب سكر
2 بكتة خميرة فورية
2 و نصف معلقة صغيرة ملح
الطريقة
امزجي البطاطا المهروسة مع البيضة مع اللبن الرايب مع السكر مع الخميرة مع الزيت و الزبدة
اضيفى كوب واحد دقيق ثم قلبى
اضيفى الملح و قلبى جيدا
و اضيفى باقى الدقيق تدريجيا
رشى السطح اللى بتشتغلى عليه بالدقيق
و اعجينى العجينة لغاية لما تبقى متجانسة تماما
و شكليها على شكل كورة و غطيها بالسوليفان فى وعاء مدهون بالزيت
مع دهن وجه العجينة
و اتركيها تخمر لغاية ما يتضاعف حجمها فى مكان دافىء
بعد مايتضاعف حجمها قسميها قسمين و قسمى كل قسم 8 كور صغيرة
جهزى 2 صينية مفروشة بورق الزبدة
و شكلى العجينة لكور بالطريقة المبينة فى الصور ادناه
بعد ذلك غطيها لمدة 20 دقيقة قبل ماتخبزيهم
سخنى الفرن قبل الخبز ب 10 دقائق
قبل ماتدخليهم الفرن رشى عليهم رشة دقيق للزينة
و اخبزيهم لمدة 20 او 25 دقيقة مع قلب الصينية فى منتصف وقت الخبيز